تناقض هايي درباره دو ميليون تعرفه اضافي
پاسخ شوراي نگهبان براي چاپ دو ميليون برگه رای اضافي چه بودراي ما كجاست: روز جمعه 22 خرداد ماه و روز راي گيري انتخابات رياست جمهوري دهم، دو میلیون تعرفه اضافي چاپ شد و موضوع چگونگی اخذ مجوز از شوراي نگهبان برای چاپ تعرفه اضافی در روز انتخابات ناگفته باقي ماند. آقای جنتی نيز در واكنش به اين موضوع گفت كه بله من خبر دارم و دیروز چون عجله بود شخصاً تصمیم گرفتم و اجازه دادم، هرچند باید موضوع در شورا به تصویب می رسید.
همچنين ادعاي صادق محصولي اين بوده كه دو ميليون تعرفه چاپ شده اضافي در روز انتخابات شماره سريال داشته اند در حالي كه در گزارش شوراي نگهبان تاكيد شده به دليل كمبود زمان، تعرفههاي چاپ شده در روز اخذ رأي بدون كد استان به چاپ رسيد. و تناقضاتي كه تنها با مرور برخي از گفته هاي مسئولان برگزاري انتخابات رياست جمهوري روشن مي شود.
كامران دانشجو، رئيس ستاد انتخابات كشور و قائم مقام وزير كشور شامگاه چهارشنبه ۲۸ خرداد ماه در برنامه ويژه پاسخگويي به شبهات انتخاباتي از شبكه خبر اعلام كرد: " در اين دوره براي 46 ميليون و200 هزار واجد شرايط راي دادن حدود 57 ميليون تعرفه به چاپ رسيد كه بر اساس يك ضريب خاصي از ميزان مشاركت در هر يك از مناطق كشورمان تعرفه در اختيار آنها قرار ميگرفت، اما در اين دوره از انتخابات به واسطه استقبال بسيار گسترده مردم، و به وجود آمدن صفهايي طويل در همان ساعات اوليه رايگيري در برخي از شعب با كمبود تعرفه مواجه شديم كه بلافاصله از طريق ستاد فرمانداريها موضوع پيگيري و تعرفه به ميزان مورد نظر به هر يك از شعب ارسال شد. "(1)
دانشجو افزود:" به دليل استقبال گسترده مردم در اين دوره از انتخابات ما مجبور شديم تا به چاپخانهاي كه تعرفههاي اين دوره از انتخابات در آن چاپ شده بود اعلام كنيم كه به ميزاني، تعرفه در روز جمعه به چاپ برساند كه بر اين اساس ميزان كل تعرفه به چاپ رسيده در اين دوره از انتخابات به 58 ميليون و 875 هزار رسيد كه براي برخي از استانهايي كه با كمبود تعرفه مواجه شده بودند، ارسال و مقاديري از آن در شهر تهران توزيع شد."
صادق محصولي وزير كشور نيز در برنامه گفتگوي ويژه خبري پنجشنبه 4/4/1388 گفت: " در رابطه با تعداد تعرفهها، ابتدا در قرارداد اول 57 ميليون تعرفه چاپ كرديم، به خاطر حفاظت و صيانت بالا تعرفهها را بانك ملي چاپ ميكند. بعد اين رقم به 58 ميليون و 875 هزار افزايش پيدا كرد و همهي اينها هم سريالدار بود. اينها توزيع شد برخي گفتهاند در روز 21 خرداد باز تعرفه چاپ شد كه اشتباه گفته بودند. در روز 22 خرداد به درخواست نمايندهي يكي از نامزدهايي كه الان جزء معترضين است كه گفته بود تعرفه كم آمده است و چاپ شود با تأييد شوراي نگهبان 2 ميليون تعرفهي سريالدار با پيشبينيهايي كه از قبل شده بود چاپ شد. يعني جمعا شد 60 ميليون و 875 هزار تعرفه كه از اول تا آخر انتخابات چاپ شد. ما در روز انتخابات اين دو ميليون برگهي تعرفه كه چاپ كرديم رقمي حدود يك ميليون و 100 هزار را به تهران، 50 هزار به قم، 100هزار به اصفهان و 200 هزار به آذربايجان شرقي ارسال كرديم، 550 هزار هم از 2 ميليون در مركز بانك ملي كه مخزن چاپ آن بود باقي ماند كه هم اكنون نيز موجود است."(2)
در گزارش تفصیلی شورای نگهبان در مورد انتخابات دهم 25 تير ماه 1388 آمده است:" الف-3) در خصوص ميزان تعرفه هاي چاپ شده و مسائل مربوط به آن بايد گفت كه در پي وصول شكايتهاي نامزدهاي محترم، شوراي نگهبان بازرسين ويژه اي به ستاد انتخابات كشور و چاپخانه بانكملي جمهوري اسلامي ايران (محل چاپ تعرفههاي انتخابات) اعزام نمود. بازرسين اعزامي پس از بررسي همهجانبه و اخذ صورتجلسه هاي مختلف، طي نامه شماره 33583/11/88 مورخ 9/4/88 اعلام نمودند وزارتكشور قبل از انتخابات اقدام به چاپ پنجاه و هشت ميليون و هشتصد و هفتاد و پنج هزار (58875000) برگ تعرفه نموده است. همچنين در روز اخذ رأي مورخ 22/3/88 نيز پس از هماهنگي با اين شورا به منظور جلوگيري از كمبود احتمالي تعرفه و امكان توزيع مناسب آن در سراسر كشور، تعداد دو ميليون (2000000) برگ تعرفه ديگر نيز به چاپ رسيد." توضيح اين نكته ضروري است در تمامي انتخابات قبلي نيز به دليل سيال بودن جمعيت رأي دهنده در سطح كشور، وزارتكشور اقدام به چاپ تعرفه به ميزان قابل توجهي بيش از شمار واجدين شرايط مينمود. در اين دوره نيز علاوه بر اتخاذ همين تدبير، تعرفههاي هر استان با كد خاص چاپ شد تا امكان جابجايي تعرفهها بين استانها وجود نداشته باشد. اين امر هرچند كه به سلامت و دقت انتخابات كمك كرد معالوصف با عنايت به حضور گسترده مردم و نياز بسياري از حوزههاي اخذ رأي به ارسال دوباره تعرفه، تبادل تعرفه بين استانها را غيرممكن ساخت. به همين دليل تعرفههاي چاپ شده در روز اخذ رأي بدون كد استان به چاپ رسيد. (قابل ذكر است كل تعرفههاي چاپ شده در قبل از انتخابات و روز اخذ رأي داراي شماره سريال بوده است.(3)
لازم به ذكر است مجموعاً در روز 22 خرداد، تعداد سي و نه ميليون و سيصد و هفتاد و يك هزار و دويست و چهارده (39371214) برگ تعرفه در سراسر كشور به مصرف رسيد و تعداد ششصد و پنجاه هزار (650000) برگ تعرفه نيز در چاپخانه بانك ملي موجود است و صورتجلسه پلمپ آن كه به امضاء نمايندگان ستاد انتخابات كشور، حراست وزارت كشور، حراست چاپخانه بانك ملي، شوراي نگهبان و نماينده بانك ملي رسيده است در اين شورا موجود است. "
حال اين شبهه پاسخ داده نشد كه اين تناقض 2 ميليوني در آمار تعرفه هاي چاپ شده توسط رئیس ستاد انتخابات و وزیر کشور آن هم در فاصلهي يك هفته به چه معني است؟ و منظور از چاپ تعرفه بدون درج كد استان چيست؟
شورای نگهبان در این گزارش موضوع چگونگی اخذ مجوز از شورا برای چاپ تعرفة اضافی در روز انتخابات را ناگفته می گذارد . مصاحبه های متعدد آقایان دانشجو، محصولی و ساير مسئولان برگزاري انتخابات همگی حاکی اند که برای هر بار چاپ باید از شورای نگهبان اجازه یا تأییدیه گرفته شود و صورت مجلس شود. اينك پرسش مهم و قابل توجه اين است كه برای چاپ دو میلیون تعرفه در روز جمعه با کدام شورا هماهنگی شده بود؟
موضوع چاپ تعرفه در روز جمعه، یعنی روز انتخابات، که به گوش نامزدها رسیده بود، علاوه بر بسیاری خبرهای دیگر که بعدها درستی آنها ثابت شد، مانند خبر پیشاپیش قطع ارتباطات در 21 خرداد، در صبح روز شنبه 23/3/88 در جلسة مجمع تشخیص مصلحت مطرح می شود و آقای جنتی با دستپاچگی می گوید، بله من خبر دارم و دیروز چون عجله بود شخصاً تصمیم گرفتم و اجازه دادم، هرچند باید موضوع در شورا به تصویب می رسید.و اين گونه بود كه شوراي نگهبان موضوع چاپ دو ميليون تعرف اضافي بدون كد سريال را ناگفته باقي گذاشت.