دستگیری '۹۱ نفر یا ۴۰۰ نفر؟
سرتیپ حسین ساجدی نیا فرمانده نیروی انتظامی تهران گفته است که در سالگرد انتخابات ریاست جمهوری در روز ۲۲ خرداد ۹۱ نفر در تهران دستگیر شده اند.
به گزارش خبرگزاری مهر، آقای ساجدی نیا گفته که این افراد "به عنوان مظنون" دستگیر شده و به دستگاه قضایی تحویل داده شده اند.
اما برخی منابع دیگر از جمله سایت کلمه که به میر حسین موسوی نزدیک است آمار دستگیر شدگان را "حدود چهار صد نفر" ذکر کرده اند.
در اولین سالگرد انتخابات مناقشه برانگیز ریاست جمهوری ایران، در اکثر مناطق پرتردد شهر تهران پلیس مستقر شده بود و شاهدان عینی فضا را امنیتی توصیف کردند. شاهدان عینی به بی بی سی گفتند که درگیری های پراکنده ای بین عده ای از معترضان و پلیس رخ داده است.
آقای ساجدی نیا می گوید که "نیروی های پلیس روز گذشته (۲۲ خرداد) در سطح شهر حضور داشتند اما مورد خاص یا درگیری را شاهد نبودیم."
این در حالی است که یک شاهد عینی عصر روز شنبه ۲۲ خرداد (۱۲ ژوئن) به بی بی سی فارسی گفت که در خیابان آزادی، تقاطع بهبودی شاهد درگیری میان گروهی از معترضان و مأموران حکومتی بوده است.
به گفته این شاهد عینی، تعداد زیادی از مأموران در طول خیابان آزادی و به خصوص در محدود دانشگاه شریف، پایگاه مقداد و نزدیکی میدان انقلاب مستقر بودند.
گزارشهایی نیز از اعتراض دانشجویان دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف در سالگرد انتخابات منتشر شده بود.
میرحسین موسوی و مهدی کروبی از رهبران مخالف دولت ایران که به دنبال برگزاری تظاهرات آرام بودند، پیشتر اعلام کردند که دلیل "حفظ جان و مال مردم" از برگزاری راهپیمایی در سالگرد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری منصرف شده اند.
اما سرتیپ اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی گفته" با توجه به تمامی هجمه های وارده و فراخوان های صورت گرفته که با حمایت های داخلی و خارجی همراه بود روز گذشته (۲۲ خرداد) در تمامی کشور اتفاق خاصی روی نداد."
آقای احمدی مقدم گفته که "بلوغ و توجیه اجتماعی و آگاهی مردم از پشت پرده جریان فتنه، موجب فاصله گرفتن آنان از مسببان و عاملان فتنه شد."
با وجود تشدید تدابیر امنیتی در تهران در روزهای پیش از سالگرد انتخابات، گزارش ها از آن حکایت دارد که گروهی از ساکنان این شهر در ساعات معینی از شب پشت بام شعار الله اکبر سر می دادند.