بدون یک تحول فکری عمیق در جامعه ایران هیچ تغییر مثبتی رخ نخواهد داد


۱۳۸۹ خرداد ۳, دوشنبه

انتقاد احمدی نژاد از روسیه در ارتباط با توافق تهران

اردوغان، احمدی نژاد و لولا

آقای احمدی نژاد که توافق اخیر را با ترکیه و برزیل امضا کرده بود از موضع گیری روسیه ابراز سرخوردگی کرد

محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران روز یکشنبه از روسیه به خاطر عدم حمایت از بیانیه اخیر تهران برای مبادله سوخت اتمی انتقاد کرده است.

این توافق روز 17 مه در پی مذاکرات رهبران ایران، برزیل و ترکیه در تهران حاصل شد و بر اساس آن، موافقت شده است ایران حدود ۱۲۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده با غلظت پایین خود را به ترکیه بفرستد و در ازای آن، سوخت هسته ای برای راکتور تحقیقاتی تهران دریافت کند.

اما واکنش روسیه به آن، محتاطانه بود و به علاوه مسکو از پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران که یک روز پس آن بیانیه میان اعضای شورای امنیت توزیع شد حمایت کرده است. این پیش نویس تحریم های شدیدتری را علیه ایران در نظر می گیرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، آقای احمدی نژاد روز یکشنبه دوم خرداد (23 مه) گفت: "ما و روسیه دو کشور همسایه و دوست هستیم و نمی توان این دوستی را از بین ببرد. ایران همواره یک همسایه صمیمی و صادق برای روسیه بوده است و اگر جای مسئولان روسی بودیم در اعلام نظر با دقت نظر بیشتری عمل می کردیم."

او افزود: "بیانیه تهران راه را برای تعامل باز کرده است و ما از یک کشور همسایه و دوست انتظار داریم که به صورت قاطع از بیانیه دفاع کند و اجازه ندهد که بهانه های دیگری وارد شود و مانع یک تعامل سازنده شود."

دیمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه ضمن استقبال از بیانیه تهران گفته بود این سوال مطرح است که آیا این توافقنامه به تنهایی "کافی" است یا خیر.

یک روز بعد اعلام شد که پیش نویس قطعنامه تازه ای علیه تهران با حمایت روسیه و چین میان 15 عضو شورای امنیت توزیع شده است.

این چهارمین قطعنامه تحریمی علیه ایران است.

ایران برنامه اتمی خود را صلح آمیز می داند و تحریم های آمریکا و شورای امنیت را بی فایده توصیف می کند.

اما این کشور آشکارا امیدوار بوده است که توافق هفته پیش تهران، مانع تصویب قطعنامه ای تازه توسط شورای امنیت شود.

پیشتر علی لاریجانی رئیس مجلس ایران گفت که اگر آمریکا درصدد بهره برداری از بخشهایی از توافقنامه مبادله سوخت ایران و ترکیه باشد و در شورای امنیت "دست به ماجرا جویی بزند" ایران در تصمیم خود تجدید نظر خواهد کرد.

آقای لاریجانی در صحن علنی مجلس گفت که "شاید آمریکا و چند کشور اروپایی، در این خیال هستند که با چنین قیل و قالی اجرای بیانیه تهران را گزینشی دنبال کنند."