دانشمندان رشته زیست شناسی دانشگاه بریستول، پرده از راز بقا و عمر طولانی جنتی ها برداشتند. به گفته محققین، یکی از اصلی ترین دلایل بقای این جانوران، تطابق سریع و هوشمندانه با شرایط جوی و زیست محیطیست . جنتی نیز مانند همنوعان خود یعنی مارمولک ها و کلا دسته خزنده گان بعد از انقراض نسل اجدادشان (دایناسور ها) شروع به تطبیق با محیط زیست کرده تا آینده خود را از نابودی نجات دهند.
یکی از مهم ترین بخش های این تطابق زیست محیطی تغییر در اندازه و حجم جانور است. شواهد نشان می دهد موش ها، سوسک ها و خزندگان برای سازگاری بیشتر با محیط زیست از میلیون ها سال تا به حال تغییر اندازه شگرفتی داشته اند که جنتی ها نیز از همین رویه ژنتیکی پیروی کرده اند. این اولین باری نیست که گونه آخوندی خزندگان از این روش استفاده می کنند ولی تا به حال هیچ گونه ای به اندازه جنتی ها در این عمل موفق نبوده است. به عنوان مثال آلت الله خمینی نیز در طول زمان با تغییر و کوچک سازی حجم مغز سعی در تطبیق زیست محیطی داشته که متاسفانه در اثر گرمای بالای هسته زمین جانگوز شد.
محققان دانشگاه بریستول پیش بینی می کنند که در آینده جنتی ها با چشم غیر مسلح دیده نشوند و احتمالا از طبقه خزندگان عمامه دار به گونه میکروب ها منتقل شوند. سخنگوی هیئت علمی دانشگاه بریستول در مصابحه با خبرنگار ناموس افزود: امید است که این تحقیقات در آینده کمک چشمگیری در از بین بردن نسل آخوند ها و اینگونه جانوران موزی باشند.