بدون یک تحول فکری عمیق در جامعه ایران هیچ تغییر مثبتی رخ نخواهد داد


۱۳۸۸ دی ۱۲, شنبه

ایران در رسانه های جهان؛ موسوی در راه مطالبات مردم از مرگ هراسی ندارد

ح. تکاپو


شبکه جنبش راه سبز(جرس): ادامه تهدیدات حامیان کودتا از تریبونهای مختلف و انتشار بیانیه شماره ۱۷ مهندس میرحسین موسوی در اولین ساعات بامداد روز جمعه - که تاکیدی مجدد بر مصمم بودن وی در پیگیری مطالبات مردم و اعلام جانفشانی در راه حقوق آنها بود- تیتر اخبار رسانه ها و خبرگزاری های جهان در اولین روز سال 2010 میلادی را نیز، به ایران معطوف کرد.

مهندس موسوی در بیانیه روز جمعه خود که گروهی از فعالان و ناظران، لقب "مانیفست جنبش سبز" را به آن اطلاق کرده اند، ضمن انتقاد شدید از برخوردهای خشن نیروهای حکومت کودتا با مردم سوگوار و اشاره به تهدیدات مکرر مقامات و حامیان دولت کودتا بر بازداشت، محاکمه و قتل رهبران جنبش، خاطرنشان کرده است فرمان اعدام و قتل و زندانِ کروبی و موسوی و امثال ما مشکلی را حل نخواهد کرد و بنده هراسی ندارم یکی از شهدای جریانات بعد از انتخابات باشم؛ چرا که خون من رنگین تر از آن شهدا نیست.

این درحالیست که طی روزهای اخیر در تریبون های مختلف رسمی و غیر رسمی و همچنین نمایش های دستوری- بخشنامه ای حامیان کودتا در خیابان ها، مکررا اعمال خشونت و دستگیری و اعدام رهبران اصلاحات و حامیان جنبش فریاد زده اند و امروز نیز خطیبان تریبون نماز جمعه (از جمله احمد جنتی، از مجریان اصلی تقلب در انتخابات) بر طبل «محارب بودن معترضان و ضرورت اعدام آنها» کوبیده اند.

در این میان آنچه بیش از پیش قابل تامل و ثبت در تاریخ است، سانسور، بایکوت و دروغگوئی رسانه های باصطلاح ملی و خبرگزاری های حامی دولت کودتا است که بدون رعایت منش حرفه ای، اخبار واقعی جنبش آزادیخواهانه مردم ایران را در بایکوت و سانسور نگاه داشته و در انعکاس رویدادها -بصورتی غیرحرفه ای- حقیقت را قربانی مصلحت می کنند. نکته ای که در بیانیه ی مهندس موسوی نیز به آن اشاره شده است.

موارد فوق و ادامه جنجال پیرامون «اتهامات وارده به سپاه قدس در رابطه با ربایش پنج بریتانیائی در عراق» و همچنین «پایان ضرب الاجل اتمی به دولت ایران»، موضوعات مورد بحث در رسانه های جهانی پیرامون ایــــران بود.

بیاینه ی میرحسین موسوی؛ سند ادامه مقاومت

سامانه خبری EXPRESS فرانسه، با اعلام این مطلب که موسوی در بیانیه روز جمعه خود بر «عدم خاموشی جنبش حتی در صورت ادامه سرکوبها» تاکید کرده، خاطرنشان ساخت که "او از مردن در راه مبارزه اش برای تغییر هراسی ندارد. " یاهو نیوز نیز با پرداختن به بیانیه امروز مهندس موسوی، به این مطلب اشاره کرد که "وی مصمم است علیرغم تهدیدات جدید همانند فراخواندن افراطیون برای اعدامش، همچنان مصمم باقی بماند و حتی آماده است تا جان خود را در راه احقاق حقوق مردم فدا کند." و همزمان رسانه های مختلف جهان با تیترهای مختلفی به پوشش خبری و گزارش پیرامون این بیانیه پرداختند. مثلا تلگراف لندن ، GULFNEWS ، خبرگزاری رویترز ، الجزیره، GLOB & MAIL ، فاینانشیال تایمز ، BLOOMBERG ، PRESS ASSOCIATIONS ، VOA ، لس آنجلس تایمز ، DAILY MAIL ، BBC ، EXAMINER ، UPI ، FRANCE 24 ، NEWSER ، خبرگزاری فرانسه RTT NEWS ، CBS و NEW YORK TIMES با تیترهای "رهبر جنبش اعتراضی مردم ایران برای موفقیت جنبش و همچنین مطالبات و حقوق مردم آماده جان دادن بوده و علیرغم تهدیدات، نسبت به مرگ بی اعتنا می باشد"، به انعکاس خبری انتشار این بیانیه ی مانیفست گونه پرداختند. در این زمینه دویچه وله گفتگو با یکی از کارشناسانش را منتشر نموده است که معتقد است "انتخابات آزاد، آزادی زندانیان سیاسی، آزادی مطبوعات، آزادی احزاب بحث‏‏های نویی در صحنه‏ی سیاسی ایران نیستند؛ اما خردمندی آقای موسوی این است که در لحظه‏ درست، طرح درستی را ارائه داده‏اند. اگر رهبری ایران این طرح را نپذیرد، ممکن است مدتی بعد جنبش سبز و جنبش مردم ایران به قدری رادیکال شود که ایشان مجبور شود به فرمان اضمحلال جمهوری اسلامی و رفراندم تعیین نوع نظام گردن بنهد."


ادامه ی جنجال پیرامون پنج گروگان بریتانیایی و مسئله اتمی ایران

امروز در رابطه با انتشار خبر "نقش سپاه قدس در ربایش پنج بریتانیائی در عراق و انتقال آنها برای مدتی به ایران"، گاردین و تایمز نیز موضوع را شکافته و با انتشار گزارشهایی پیرامون این مسئله خاطرنشان کردند "برخی مقامات عراقی و آمریکائی معتقدند که گروگانها برای مدتی در ایران اسیر بوده اند." در مورد دیگر نیز تایمز با تیتر "جهان باید خطر زهرآگین تهاجم دولت ایران، چه در تولید بمب و یا حمایت از تروریسم را خنثی کند"، به انتشار گزارشی مفصل در مورد ایران پرداختند.